جام باشگاه های اروپا وارد مرحله حساسی شده است و همه تیم ها برای حضور در مرحله های بعد چشم به بازیکنان کلیدی و سرنوشت ساز خود دوخته اند. البته همه بازیکنان یک تیم سرنوشت سازند، ولی همیشه بازیکنانی هستند که بیش از همه تلاش می کنند و توانایی های بیشتری دارند. آنها می توانند در زمین مسابقه مشکلات زیادی برای تیم حریف ایجاد کنند. این بازیکنان، ستاره های باشگاه های خود هستند که در جام باشگاه های اروپا از آنان با عنوان «مردان خطرناک» یاد می شود!
در این جا به معرفی تعدادی از آنها می پردازیم. (البته با وجود تلاش این بازیکنان، برخی از تیم ها با جام باشگاه های اروپا خداحافظی کرده اند، ولی با این حال آنها جزو بهترین ها بوده اند).
آندره شوچنکو (آث میلان ایتالیا): او همیشه در بین مهاجمان اروپا، جزو بهترین هاست و گل های سرنوشت سازی برای میلانی ها به ثمر رسانده است.
میشاییل بالاک (بایرن مونیخ آلمان): هافبک بایرن، موقعیت های زیادی برای مهاجمان خلق می کند. حرکت های بدون توپ او و قدرت بدنی اش کمک می کند تا در خط هافبک دونده ظاهر شود. بایرن هرگاه او را نداشته، دچار مشکل شده است.
|
|
|
|
خوان فران (سلتاویگو اسپانیا): مدافع بلندقامت که توانایی های زیادی در مهار مهاجمان حریف دارد و دفاع تیم خود را نیز در حمله ها شرکت می دهد.
خوان کارلوس والرون (لاکرونیا اسپانیا): یکی از بهترین هافبک های تهاجمی دنیاست. دیپورتیولاکرونیا، بسیاری از موفقیت های خود را مدیون این بازیکن ملی پوش است.
پاول ندود (یوونتوس ایتالیا): ندود نیازی به تعریف ندارد. همه، یوونتوس بدون ندود را در فینال جام باشگاه های اروپا دیدند. او بهترین بازیکن اروپاست. توانایی های او در حمله و شوت های سنگینش، تیم های حریف را به دردسر می اندازد.
|
|
دیمیتری لوسکوف (لوکوموتیو مسکو روسیه): کاپیتان لوکوموتیو و طراح حمله های تیم به شمار می رود. او در عین حال آقای گل فوتبال روسیه است.
فرناندومورینتس (موناکو فرانسه): او به طور قرضی، از رئال به موناکو پیوسته است؛ اما همچنان خود را در سطح اول فوتبال اروپا مطرح نگه داشته است.
دکو (پورتوپرتغال): او بازیکن خلاقی است که در فوتبال اروپا به خوبی رشد کرده و نقش زیادی در پیروزی پورتو در فینال جام یوفا در برابر «سلتیک» اسکاتلند داشت.
دیویدبکهام (رئال مادرید): بکهام نشان داده که بازیکن توانایی است و برای او منچستر یا رئال تفاوتی نکرده است. او در میانه میدان با وجود حضور زیدان و فیگو، یک ستاره است.
ژابی آلونسو (رئال سوسیه داد): هافبک بازی ساز و قدرتمندی که هم در لالیگا و هم در جام باشگاه ها جزو بهترین ها بوده است.
کارل پوبورسکی (اسپارتاپراگ چک): در این فصل جزو بهترین بازیکن های باشگاه و تیم ملی چک بوده است.
تیموهیلده براند (اشتوتگارت): همه، موفقیت های فصل اخیر اشتوتگارت در بوندس لیگا و جام باشگاه های اروپا را مدیون او می دانند.
* ۱۸۰۴ - ناپلئون امپراتور فرانسه شد
|
|
|
|
|
|
ژوئن: منشور سازمان ملل در سان فرانسیسکو تصویب شد. آگوست: هیروشیما را اولین بمب هسته ای جهان نابود کرد و در پی آن ژاپن تسلیم شد.
* ۱۹۴۷- ژوئن: طرح مارشال برای بازسازی اقتصاد اروپا پیشنهاد شد. آگوست: هند و پاکستان از هم جدا و مستقل شدند.
* ۱۹۴۸- مه: اولین جنگ اعراب و اسرائیل چند ماه پس از اعلام تشکیل آن.
* ۱۹۴۹- آوریل: ناتو تشکیل شد. آگوست: شوروی اولین بمب هسته ای خود را منفجر کرد. اکتبر: جمهوری خلق چین اعلام موجودیت کرد.
* 1950- آغاز جنگ کره پس از حمله بخش شمالی به جنوب آن. پس از مدتی چین نیز وارد این جنگ شد.
* ۱۹۵۲- آمریکا اولین بمب هیدروژنی خود را منفجر کرد.
* ۱۹۵۳- مارس: مرگ استالین - جولای: امضای آتش بس در جنگ کره.
* 1955- سازمان پیمان ورشو تأسیس شد.
* ۱۹۵۶- جولای: جمال عبدالناصر کانال سوئز را ملی کرد. اکتبر: سربازان شوروی شورش مجارها را علیه حکومت کمونیستی سرکوب کردند. اکتبر: انگلیس، فرانسه و اسرائیل به مصر هجوم بردند.
* ۱۹۵۷- مارس: جامعه اقتصادی اروپا (متشکل از آلمان غربی، فرانسه، بلژیک، لوگزامبورگ، هلند و ایتالیا) تأسیس شد.
* 1959- فیدل کاسترو حکومت باتیستا را در کوبا سرنگون کرد.
* 1961- آوریل: حمله نافرجام آمریکا به خلیج خوکها در کوبا. آگوست: آلمان شرقی دیوار برلین را ساخت.
* ۱۹۶۳- جان اف کندی رئیس جمهوری آمریکا در دالاس ترور شد.
* ۱۹۶۵- جنگ پاکستان و هند بر سر کشمیر آغاز شد.
* ۱۹۶۶- آغاز انقلاب فرهنگی به رهبری مائو در چین.
*۱۹۶۷- جنگ شش روزه بین اسرائیل از یک سو و مصر، اردن و سوریه از سوی دیگر.
|
|
* ۱۹۶۸- آمریکا، انگلیس و شوروی پیمان عدم تکثیر را امضا کردند.
* 1969- نیل آرمسترانگ فضانورد آمریکایی اولین انسانی است که گام بر کره ماه می گذارد.
* 1971- بنگلادش از پاکستان جدا شد.
* ۱۹۷۳- اکتبر: جنگ یوم کیپور بین اسرائیل و مصر و سوریه. نوامبر: اعضای عرب اوپک آمریکا، ژاپن و اروپای غربی را تحریم نفتی کردند.
* ۱۹۷۴- هند سلاح هسته ای منفجر کرد.
* ۱۹۷۵- آوریل: نبردهای شدید در جنگ داخلی لبنان آغاز شد. با سقوط سایگون، ویتنام جنوبی که از حمایت آمریکا برخوردار بود، به تصرف نیروهای شمال درآمد. نوامبر: آنگولا پس از مدتها مبارزه استقلال خود را از پرتغال به دست آورد.
* 1979 - ژانویه: در ایران با فرار شاه، آیت الله خمینی(ره) دولت انقلابی تشکیل داد. مارس: امضای پیمان صلح بین اسرائیل و مصر. جولای: انقلابیون ساندنیستا در نیکاراگوا سوموزا دیکتاتور این کشور را سرنگون کردند. دسامبر: سربازان شوروی افغانستان را اشغال کردند.
*۱۹۸۰- سپتامبر: عراق به ایران حمله کرد.
* ۱۹۸۲- آوریل: آرژانتین جزایر فالکلند را تصرف کرد، اما نیروهای انگلیس ظرف چند ماه آن را بازپس گرفتند.
نوامبر: با مرگ برژنف، یوری آندروپف به رهبری شوروی رسید و پس از وی کنستانتین چرنینکو به این مقام رسید.
* ۱۹۸۳- انفجار بمب در بیروت حدود ۳۰۰ سرباز آمریکایی و فرانسوی را به کام مرگ فرستاد.
* ۱۹۸۴- ایندیرا گاندی نخست وزیر هند ترور شد.
* ۱۹۸۵- با مرگ چرنینکو، گورباچف رهبر شوروی شد.
* ۱۹۸۷- گورباچف خواهان گلاسنوست و پروستریکا و اصلاحات سیاسی شد.
* ۱۹۸۸- مه: نیروهای شوروی خروج از افغانستان را آغاز کردند. آگوست: عراق و ایران با آتش بس موافقت کردند.
* ۱۹۸۹- دیوار برلین فروریخت.
* ۱۹۹۰- فوریه: دولت آفریقای جنوبی کنگره ملی آفریقا را به رسمیت شناخت و نلسون ماندلا از زندان آزاد شد.
آگوست: عراق به کویت هجوم برد. اکتبر: آلمان شرقی و غربی یکپارچه شدند. نوامبر: سازمان ملل توسل به زور را علیه عراق تصویب کرد.
* ۱۹۹۱ - ژانویه: ائتلاف به رهبری آمریکا ظرف چهار روز عراقی ها را از کویت به عقب راند. ژوئن: بوریس یلتسین به ریاست جمهوری روسیه انتخاب شد. جولای: پیمان ورشو منحل شد. دسامبر: اتحاد جماهیر سوسیالیستی شوروی منحل شد.
* ۱۹۹۲- آغاز جنگ بوسنی بین مسلمانان، صربها و کرواتهای یوگسلاوی.
* 1994- ژانویه: ناتو موجودیت طرح مشارکت برای صلح را اعلام کرد. مه: ساف حکومت خودمختار را در غزه و بخشهایی از کرانه غربی برعهده گرفت. دسامبر: ارتش روسیه به جمهوری جدایی طلب چچن یورش برد.
* 1995- ژانویه: سازمان تجارت جهانی به عنوان جانشین گات اعلام موجودیت کرد. نوامبر: امضای قرارداد دیتون برای توقف جنگ در بوسنی.
* ۱۹۹۶- ژانویه: یاسر عرفات به ریاست حکومت خودمختار فلسطینی انتخاب شد. دسامبر: کوفی عنان دبیرکل سازمان ملل شد.
* ۱۹۹۷- فوریه: دنگ شیائوپینگ رهبر چین در ۹۲ سالگی درگذشت. جولای: انگلیس هنگ کنگ را به چین باز پس داد.
*۱۹۹۸- مه: هند و چین پنج بمب هسته ای زیرزمینی منفجر کردند. سوهارتو پس از ۳۲ سال از زمامداری اندونزی کناره گرفت. جولای: سازمان ملل تأسیس دیوان کیفری بین المللی را تصویب کرد.
* ۱۹۹۹ - پرویز مشرف در پاکستان به قدرت رسید.
* 2000- مارس: ولادیمیر پوتین به ریاست جمهوری روسیه انتخاب شد. مه: اسرائیل پس از ۲۲ سال از جنوب لبنان خارج شد. سپتامبر: بادیدار آریل شارون از مسجدالاقصی، انتفاضه دوم فلسطین آغاز شد. دسامبر: دیوانعالی آمریکا در اختلاف به وجود آمده در نتیجه انتخابات ریاست جمهوری به نفع جورج بوش رأی داد.
* 2001- ژوئن: اسلوبودان میلوسویچ رئیس جمهوری سابق یوگسلاوی تحویل دیوان بین المللی جنایات جنگی در لاهه شد. سپتامبر: حملات القاعده به برجهای دوقلو در نیویورک و پنتاگون در واشنگتن. اکتبر: حمله مشترک نیروهای آمریکا و انگلیس به افغانستان.
* ۲۰۰۲- ژانویه: یورو به عنوان واحد پول اتحادیه اروپا به جریان افتاد.
* ۲۰۰۳- آمریکا و انگلیس با حمله به عراق حکومت صدام حسین را سا